Frequently asked questions

Q:BuurtAED of “AED in onze buurt”, wat is het verschil?

A:

BuurtAED en “AED in onze buurt” hebben hetzelfde doel: alle buurten en wijken in Nederland Hartveilig maken. “AED in onze buurt” werkt zonder sponsor of collecte opbrengsten en wordt gesteund door drie leveranciers in de AED-branche. De drie belangrijkste voordelen van “AED in onze buurt” zijn:

  1. De AED geeft realtime feedback tijdens de reanimatie waardoor de overlevingskansen toenemen.
  2. Het bij elkaar sparen van het bedrag is eenvoudiger.
  3. Alle kosten zijn voor 10 jaar gedekt, dus 10 jaar kostenvrij.

Q:Wat is een startpakket?

A:

Een startpakket is een pakket wat bestaat uit foldermateriaal van de AED, posters die u kunt uitdelen aan buurtbewoners en deelnameformulieren. Met deze deelnameformulieren kunt u langs de deuren gaan om de sponsorbedragen te verkrijgen. Met dit pakket kunt u een start maken om een AED voor uw buurt te verkrijgen.

Q:Hoe lang heb ik de tijd om het doelbedrag te behalen?

A:

Er is geen vastgestelde einddatum. Er is dus geen limiet waarbinnen het doelbedrag behaald moet worden.

Q:Wie wordt verantwoordelijk voor de AED?

A:

De initiatiefnemer van de “AED in onze buurt” actie wordt eigenaar van de AED. Deze persoon krijgt ook het AED-pakket toegestuurd en mag de AED en kast een plekje geven in zijn of haar buurt.

Q:Hoe wordt de betaling geregeld?

A:

Op de deelnameformulieren staat per persoon een e-mailadres en een gekozen sponsorbedrag. Wij versturen aan alle deelnemers een e-mail met daarin een betaallink voor het gekozen sponsorbedrag. Zo kan de deelnemer zelf gemakkelijk via iDeal de betaling uitvoeren. Als het doelbedrag compleet is, dan wordt het AED-pakket verstuurd.

Q:Wat als het niet lukt om het bedrag bij elkaar te krijgen?

A:

Wanneer het u niet gelukt is om het doelbedrag bij elkaar te krijgen, dan is dat natuurlijk erg jammer. We zouden hier graag bericht van u over ontvangen via telefoon of e-mail. U hoeft de deelnameformulieren niet retour te sturen.

Q:Welk bedrag moet ik bij elkaar krijgen voor de AED?

A:

Er kan een keuze worden gemaakt uit 3 pakketten. Elk pakket is samengesteld met een andere buitenkast. De kosten voor de pakketten kunt u terugvinden op de pagina “Pakketten“.

Q:Waarom is het verstandig een AED in de buurt te hebben?

A:

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Hoe sneller er gestart wordt met reanimatie en het gebruik van een AED hoe groter de overlevingskans is. Deze daalt namelijk elke minuut met 10%. Snelle reanimatie in combinatie met het gebruik van een AED binnen 6 minuten vergroot het overlevingspercentage met 70%!

Q:Wat is een AED?

A:

Een Automatische Externe Defibrillator is een draagbaar apparaat dat levens kan redden, wanneer er sprake is van een hartstilstand door een ernstige hartritmestoornis. De AED geeft een elektrische schok, waardoor het hart gedefibrilleerd wordt. Het hart wordt als het ware ‘gereset’ en pakt het normale ritme op en gaat weer gewoon bloed rondpompen.

Q:Ik wil een AED in mijn buurt, wat moet ik doen?

A:

Vraag het startpakket aan via deze website. Na ontvangst van het startpakket kunt u met de deelnameformulieren en posters langs de deuren gaan in uw buurt om sponsors te vinden. Heeft u het doelbedrag bereikt dan stuurt u de formulieren retour en wordt de betaling voor u geregeld.